Soorten campingbedjes

Er zijn grofweg drie soorten campingbedjes: de standaard campingbedjes, de slaaptentjes en de kinderluchtbedden.

De meeste mensen kiezen voor een ‘gewoon’ campingbedje: een metalen frame dat je in- en uitklapt, met wanden van textiel. Voor jonge baby’s zijn er ook de kleinere campingwiegjes, die meer geborgenheid bieden. Kies voor een inklapbare box als je naast een fijne slaapplek ook een fijne speelplek voor je kind zoekt.

Slaaptentjes worden ook steeds populairder. Vooral voor baby’s is zo’n ’travel cot’ handig, want je kindje ligt goed beschermd. Zo’n slaaptentje is bovendien erg lichtgewicht en dus makkelijk mee te nemen.

Is je kind al wat ouder, dan is -ie op een gegeven moment te groot voor een campingbedje of slaaptentje, maar nog te klein voor een ‘grote-mensen-luchtbed’. Een kinderluchtbed biedt dan uitkomst.

 

Soorten campingbedjes
 

Campingbedje

Campingbedje

Wil je een compact opvouwbaar reisbedje dat je mee kunt nemen op vakantie of een nachtje weg? Dan is een gewoon campingbedje een goede keuze.

→ Bekijk campingbedjes

Travel cot

Slaaptentje / travel cot

Een slaaptentje of ’travel cot’ is een lichtgewicht, makkelijk op te zetten kampeerbedje, dat vooral wordt gebruikt voor baby’s.

→ Bekijk slaaptentjes

Kinderluchtbed

Kinderluchtbed

Is je kind zijn campingbedje ontgroeid, maar rolt -ie nog alle kanten op? Kies dan voor een luchtbed met een opstaande rand.

→ Bekijk kinderluchtbedden


 

Campingwieg

Campingwieg

Een campingwieg is een campingbedje, maar dan kleiner. Het lijkt qua maat meer op de wieg of co-sleeper die je thuis gebruikt.

→ Bekijk campingwiegjes

Inklapbare box

Inklapbare box

Een inklapbare box heeft veel weg van een campingbedje, maar dan is -ie vierkant van vorm. Handig als slaap- én speelplek.

→ Bekijk inklapbare boxen

top