Prénatal campingbedje

Prénatal campingbedje

Prénatal is bij veel jonge ouders waarschijnlijk bekend van de gelijknamige winkels met allerlei handige babyproducten, vaak met leuke figuren zoals Nijntje. Prénatal ontwikkelt ook eigen producten, zoals campingbedjes. Wil je weten welk Prénatal campingbedje het beste is? Lees dan snel verder.

Het Prénatal campingbedje: basis of luxe

Prénatal heeft 2 soorten campingbedjes in het assortiment: het Prénatal campingbedje Basis en het Prénatal campingbedje Luxe. Beide bedjes zet je op via de paraplu methode.

Wat het verschil is tussen die twee zie je al een beetje in de naam. Het basis bedje is lekker recht-toe-recht-aan en bestaat uit niet veel meer dan een frame en zijwanden van gaas en polyester.

Het luxe bedje heeft een aantal handige extra’s, zoals wieltjes zodat je het bedje gemakkelijk kunt verplaatsen. Ook het kruipluik is een handige optie. Zo kan je kindje zelf gemakkelijk het bedje uit kruipen. Scheelt alweer met tillen.

Voordelen en nadelen van een Prénatal campingbedje

 • Keuze tussen basis en luxe
 • Relatief goedkoop
 • Veilig en stevig
 • Diverse accessoires te koop, zoals een campingbed klamboe en een bodemverhoger
 • Krijgt goede beoordelingen van o.a. Consumentenbond
 • Dezelfde afmetingen als een gewoon ledikant (120 x 60 centimeter), dus je kunt het beddengoed van thuis gebruiken
 • Het meegeleverde matrasje is erg dun en daardoor niet zo comfortabel voor je kleintje

Unieke designs

De campingbedjes van Prénatal worden standaard geleverd in het zwart en in het grijs, en vaak ook nog in een aantal andere kleuren zoals donkergroen of taupe. Maar Prénatal heeft ook een unieke samenwerking met Nijntje. Zodoende kun je bij Prénatal ook campingbedjes kopen met Nijntje figuren erop. Het exacte design verandert wel eens, maar als je een campingbedje zoekt waar je kindje echt vrolijk van wordt, dan zit je bij Prénatal helemaal goed.

Accessoires bij het Prénatal campingbedje

Prénatal verkoopt niet alleen campingbedjes, maar ook diverse bijpassende accessoires. Zo kun je er een opvouwbaar matras bij kopen dat wat dikker is dan het matrasje dat standaard bij het kampeerbedje wordt geleverd. Ligt je kindje langere tijd in het bedje, dan is dat wel zo prettig. Prénatal heeft ook hoeslaken voor campingbedjes in het assortiment die precies om een dergelijk matras heen passen.

Ga je op vakantie naar een warm land, dan is de kans groot dat er muggen of andere vliegende insecten zijn. Om je kindje te beschermen heeft Prénatal een klamboe op de markt gebracht die je makkelijk over het campingbedje kunt trekken.

Wil je je baby in een Prénatal campingbedje laten slapen? Overweeg dan om een campingbedje met bodemverhoger aan te schaffen. Je kindje slaapt dan op dezelfde hoogte als hij of zij in het ledikant zou slapen. Zodra je kindje kan staan, moet je de bodem om veiligheidsredenen verlagen. Je wil immers niet dat je kindje per ongeluk uit bed kan klimmen of vallen.

Beste Prénatal campingbedjes van dit moment

De campingbedjes van Prénatal worden goed beoordeeld door jonge ouders én in onafhankelijke tests van bijvoorbeeld de Consumentenbond. Hieronder vind je een overzicht van de beste reisbedjes van dit merk.

 

1. Prénatal campingbedje Luxe met bodemverhoger

Het Prénatal campingbedje Luxe met bodemverhoger is het meest luxe kampeerbedje dat Prénatal in het assortiment heeft. Dit bedje heeft een metalen frame met zijwanden van grijs gemêleerde of zwarte stof. De lange zijwanden zijn voorzien van fijn gaas voor goede ventilatie.

Wat erg handig is aan dit reisbedje, is met name de bodemverhoger. Die is ideaal als je nog een kleine baby hebt, omdat je dan niet zo ver hoeft te bukken. Je kunt de bodemverhoger gemakkelijk uit dit baby campingbedje ritsen wanneer je kindje groter wordt. Daarnaast heeft dit bedje wielen met rem en een kruipluik.

Prénatal campingbedje Luxe met bodemverhoger
Plus- en minpunten:
 • Luxe campingbedje voor kinderen tot 15 kilo
 • Met bodemverhoger (tot max. 8 kilo) en extra bodemvergrendeling
 • Inclusief wielen met rem, kruipluik, draagtas en matrasje
 • In het zwart en gemêleerd grijs
 • Diverse accessoires verkrijgbaar
 • Licht van gewicht (8,6 kilo)
 • Standaard formaat (120 x 60 centimeter)
 • Het matrasje is redelijk dun

 

2. Prénatal campingbedje Luxe

Weegt jouw baby al meer dan 8 kilo of kan je kindje al staan? Dan kun je uit veiligheidsoverwegingen beter geen bodemverhoger meer gebruiken. Kies dan voor het Prénatal campingbedje Luxe. Dit bedje is exact hetzelfde als hierboven beschreven, maar dan zonder bodemverhoger. Dat scheelt ook weer iets in de prijs natuurlijk.

Prénatal campingbedje Luxe
top