Lichtgewicht campingbedje

Lichtgewicht campingbedje

Zoek je een compact, lichtgewicht campingbedje dat je makkelijk mee kan nemen op vakantie of een weekendje weg? Als een campingbedje niet veel ruimte in mag nemen en niet te zwaar mag zijn, is een lichtgewicht campingbedje echt een uitkomst.

Waarom een lichtgewicht campingbedje?

Als je op reis gaat, heb je vaak al genoeg spullen om mee te sjouwen. Een gemiddeld reisbedje weegt al gauw 10 kilo en is daardoor zeker niet ‘licht’ te noemen. Daarom zijn er speciale lichtgewicht campingbedjes op de markt gebracht. Deze wegen weinig en zijn vaak erg compact opvouwbaar, zodat je ze makkelijk kunt tillen en mee kunt nemen. Er zijn ook slaaptentjes die je als handbagage mee kunt nemen, zodat je zelfs een slaapplek voor je kleintje kunt maken op het vliegveld.

Aandachtspunten bij het kopen van een lichtgewicht campingbedje

Ook bij lichte campingbedjes staan veiligheid en comfort natuurlijk voorop. Je kindje moet een veilige slaapplek hebben waar -ie goed kan slapen, zodat hij of zij na het dutje weer helemaal opgeladen is om de wereld te gaan ontdekken. Let er goed op of het bedje veilig en stabiel is zodat het niet om kan vallen, en dat je kindje zich niet op een of andere manier aan het bedje kan verwonden.

Kijk ook naar het gebruiksgemak: is het bedje gemakkelijk op te zetten? En kun je het bedje eenvoudig weer terug in de draagtas stoppen?

De prijs speelt natuurlijk ook nog mee. Hoeveel wil je uitgeven aan een campingbedje? Het ene lichtgewicht campingbedje is een stuk prijziger dan het andere, dus weeg voor jezelf af hoeveel je extra wil betalen voor een paar kilo minder.

Soorten lichtgewicht kampeerbedjes

Lichtgewicht reisbedjes zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er ‘gewone’ campingbedjes die niet zo veel wegen, vaak omdat ze van lichte materialen zijn gemaakt en weinig extra’s hebben.

Er zijn ook campingbedjes die speciaal ontwikkeld zijn om zo licht mogelijk te zijn. Die hebben geen volledig metalen frame maar bestaan voornamelijk uit stof, waardoor er veel in gewicht wordt bespaard. Zo zijn er slaaptentjes en pop-up kampeerbedjes, maar ook bedjes waarbij je alleen de poten hoeft uit te klappen (het zogenaamde ‘kampeertafel’-model).

Beste lichtgewicht campingbedjes van dit moment

Wil je een lichtgewicht campingbedje kopen, maar weet je nog niet welke? We hebben hieronder de 6 populairste goedkope campingbedjes voor je op een rij gezet. Het gewicht van deze bedjes ligt onder de 8 kilo. De bedjes zijn geschikt voor kinderen tot 3 jaar (15 kilo) en voldoen aan de Europese veiligheidseisen.

BabyBjörn Light lichtgewicht campingbedje

BabyBjörn Light

 • In 1 beweging op te zetten
 • Uitstekende ventilatie
 • Gewicht: 5,95 kilo
Bekijk bij bol.com
Deryan Baby Luxe Travel Cot

Deryan Baby Luxe Travel Cot

 • Pop-up slaaptentje
 • Met zelfopblaasbaar matras
 • Gewicht: 1,8 kilo
Bekijk bij bol.com

 

Hauck Dream 'n Play

Hauck Dream ’n Play

 • Gunstig geprijsd
 • Vrolijk design
 • Gewicht: 7,5 kilo
Bekijk bij bol.com
Ding campingbedje

Ding campingbedje

 • Goedkoop kampeerbedje
 • In diverse kleuren
 • Gewicht: 7,9 kilo
Bekijk bij bol.com
top