Hoeslaken campingbed

Hoeslaken campingbed

Heb je een hoeslaken voor een campingbed nodig? De meeste campingbedjes hebben dezelfde afmetingen als een ‘gewoon’ ledikant, dus in theorie kun je gewoon het beddengoed van thuis gebruiken. Maar soms is een speciaal hoeslaken voor campingbedjes net wat handiger. Waarom? Je leest het hier!

Campingbed hoeslaken versus ‘gewoon’ hoeslaken

Een campingbedje is eigenlijk niets anders dan een compact opvouwbaar ledikant waar je baby in kan slapen. De meeste campingbedjes voor baby’s hebben dezelfde matrasmaat als een gewoon ledikant, namelijk 120 x 60 centimeter. Dat is heel handig, want zo kan je gewoon het normale beddengoed gebruiken.

Toch zijn er speciale hoeslakens voor campingbedjes die heel handig zijn. Ze hebben bijvoorbeeld gaten op de plek waar het klittenband aan het matras zit. Op die manier kun je het matras goed bevestigen aan de bodem van het campingbedje. In verband met veiligheid is het namelijk belangrijk dat het hoeslaken goed aansluit op het matrasje én dat het matrasje goed vastzit aan het frame.

Waarom een hoeslaken voor een campingbed gebruiken?

  • Perfect op maat
  • Optioneel: openingen voor klittenband waardoor het matrasje goed bevestigd kan worden aan het frame van het campingbedje, zodat je kindje niet per ongeluk onder het matras terecht kan komen
  • Hoeslakens zijn wasbaar, dus als er een ongelukje gebeurt is het zo weer schoon

Apart matras of niet?

Meestal zijn de standaard matrasjes die meegeleverd worden bij een campingbedje niet zo heel dik, en daardoor ook niet zo comfortabel voor je kind. Je zou kunnen overwegen om een los matras voor het campingbedje aan te schaffen. Let er dan wel goed op dat het matras nauw aansluit op het bedje, en bij voorkeur bevestigd is aan het frame. Zo kan je kindje zich er niet per ongeluk onder wurmen en lastig adem kan halen, met alle vreselijke gevolgen van doen. Door een speciaal campingbed hoeslaken te gebruiken, weet je zeker dat het campingbedje een veilige plek is voor je kleintje.

Afwijkende afmetingen van het matras

Heeft jouw campingbedje geen standaard afmetingen, dus is het kleiner of groter dan 120 x 60 centimeter? Vaak heeft de fabrikant dan wel een hoeslaken op maat, dat perfect bij jouw reisbedje past. Ga dit na voordat je een campingbedje gaat kopen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Beste hoeslaken campingbed van dit moment

Ben je op zoek naar een veilig en praktisch hoeslaken voor een reisbedje? We hebben hieronder de top 3 voor je op een rij gezet.
 

Prénatal matrashoes campingbedje

Prénatal matras + hoeslaken

  • Het originele matras en dit losse matras kunnen samen in de hoes
  • Aan de bodem te bevestigen met klittenband
Bekijk bij bol.com
Meyco campingbed hoeslaken

Meyco campingbed hoeslaken

  • Met klittenband voor bevestiging
  • Afsluitbaar met rits
  • 60 x 120 centimeter
Bekijk bij bol.com
top