Campingbedje baby

Campingbedje baby

Een campingbedje voor je baby is een veilige, comfortabele slaapplek die je makkelijk meeneemt op reis, een weekendje weg of gewoon een bezoekje aan familie of vrienden. Wil je weten welk campingbedje voor je baby het beste is? Lees dan snel verder.

Welk campingbedje voor baby’s zijn er?

Campingbedjes zijn er in verschillende soorten en maten. Zo is er het ‘gewone’ campingbedje: een compact opvouwbaar, rechthoekig reisbedje dat bestaat uit een metalen frame met stoffen zijkanten, afgewisseld met mesh stof voor goede ventilatie.

Daarnaast zijn er ook slaaptentjes: lichtgewicht kampeerbedjes die je uitvouwt als een pop-up tentje.

De meeste campingbedjes zijn geschikt vanaf de geboorte tot je kind een jaar of 3 is. Voor kleinere kinderen kun je ook een slaaptentje overwegen; voor kleuters en oudere kinderen is een kinderluchtbed een goede optie.

Wat maakt een campingbedje voor een baby geschikt?

Uiteraard moet een campingbedje een comfortabele, veilige slaapplek zijn voor je kindje. Maar er zijn nog meer dingen die het ene campingbedje net iets handiger maken voor (jonge) baby’s dan het andere.

Sommige campingbedjes hebben bijvoorbeeld een bodemverhoger, zodat je niet zo diep hoeft te bukken om je baby uit bed te tillen. Het reisbedje lijkt daarmee ook meer op het ledikant van thuis, waar je baby waarschijnlijk ook op het ‘hoogste niveau’ ligt. Als je kindje zelfstandig in zithouding kan komen, is het verstandig om de verhoger weg te laten uit het campingbedje, omdat dan het risico bestaat dat je kindje over de rand heen kruipt / valt.

Er zijn ook campingbedjes waarop een commodeblad gemonteerd kan worden, zodat je direct een plek hebt waar je je kindje kunt verschonen en omkleden. Vaak hebben die ook handige opbergvakken voor luiers, billendoekjes etc. Ideaal als je een jonge baby hebt!

Voordelen en nadelen van een campingbedje

 • Met een campingbedje tover je iedere kamer in een paar seconden om in een fijne slaapplek voor je baby
 • Compact opvouwbaar, dus makkelijk mee te nemen
 • Veel accessoires verkrijgbaar, zoals bodemverhogers en muggennetten
 • Meestal dezelfde maat als een gewoon ledikant (120 x 60 centimeter), waardoor je het beddengoed van thuis gewoon kunt gebruiken
 • Niet alle campingbedjes zijn even veilig en stevig, dus doe onderzoek voordat je een campingbedje gaat kopen

Hoe kies je het beste campingbedje voor je baby?

Welk campingbedje voor jou en je baby het beste is, hangt natuurlijk af van je eigen wensen en voorkeuren. Hieronder vind je een aantal aandachtspunten die je kunnen helpen met je keuze.

Manier van inklappen
De meeste campingbedjes vouw je uit als een soort paraplu: je trekt de zijkanten uit en duwt de bodem naar beneden. Er zijn echter ook campingbedjes waarbij je alleen de poten hoeft uit te klappen. Die zijn wat makkelijk om op te zetten, maar nemen ook meer ruimte in als ze ingeklapt zijn. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de pop-up travel cot, die meer weg hebben van een klein tentje.

Veiligheid en kwaliteit
Een campingbedje voor je baby moet bovenal een veilige slaapplek zijn. Check dus goed hoe het zit met de veiligheid van het reisbedje. Kan het bedje niet zomaar inklappen als je baby erin ligt? Is het bedje hoog, stevig en stabiel genoeg? En komt er voldoende frisse lucht bij je kindje?

Afmetingen en gewicht
Als het kampeerbedje opgevouwen wordt, hoeveel ruimte mag het dan nog innemen? En hoe belangrijk vind je het gewicht? Ben je van plan het bedje mee te nemen op vakantie of zelfs in het vliegtuig, dan zijn het formaat en gewicht doorslaggevend of je het bedje mee mag nemen als handbagage. En sowieso geldt: des te vaker je het campingbedje voor je baby gaat gebruiken, des te fijner je rug het vindt als het een lichtgewicht campingbedje is.

Gebruiksvriendelijkheid
Als jonge ouder wil je dat dingen gewoon makkelijk gaan. Geen gedoe, maar gewoon spullen die doen wat ze moeten doen. Bekijk dus ook hoe gemakkelijk het campingbedje in gebruik is. Er zijn zelfs bedjes die je met 1 hand op kan zetten. Zo heb je altijd een hand vrij voor je kindje.

Prijs
Hoeveel wil je uitgeven aan een campingbedje? Er zijn al bedjes te koop voor een paar tientjes, maar er zijn ook duurdere varianten – die zijn vaak wat luxer. Aan jou de keuze!

Beste campingbedjes voor baby’s

Het kiezen van het juiste campingbedje kan lastig zijn, want er zijn inmiddels vele soorten en merken op de markt. Bekijk hieronder welke campingbedjes het beste worden beoordeeld.
 


 

Deryan Baby Luxe Travel Cot

Deryan Baby Luxe Travel Cot

 • Pop-up slaaptentje
 • Met zelfopblaasbaar matras
 • 50% UV-beschermend
Bekijk bij bol.com
Lionelo Sven Plus

Lionelo Sven Plus

 • Zeer compleet
 • Incl. veel accessoires
 • Met twee speeltjes
Bekijk bij bol.com
Prénatal campingbedje Luxe

Prénatal campingbedje Luxe

 • Luxe campingbedje
 • Relatief goedkoop
 • Gemakkelijk in gebruik
Bekijk bij bol.com

 

Extra matras of niet?

Als je baby in een campingbedje gaat slapen, wil je natuurlijk wel dat hij of zij comfortabel ligt. Het meegeleverde matrasje is meestal vrij dun. Je kan overwegen om een extra matras aan te schaffen. Let echter goed op dat je kind niet bekneld kan raken tussen het matras en de zijwand van het bedje. Zorg er dus voor dat het matras nauw aansluit en vastgemaakt is aan de bodem, bijvoorbeeld met een speciaal hoeslaken.

top