Campingbed verhoger

Campingbed verhoger

Zoek je een campingbed verhoger? Dat is een ideaal accessoire als je je jonge baby in een campingbedje laat slapen. Er zijn universele campingbed verhogers die je los kan aanschaffen, maar we hebben ook de beste campingbedjes mét verhogers voor je op een rij gezet.

Wat is een campingbed verhoger?

Een campingbedje is eigenlijk niets anders dan een compact opvouwbaar ledikant waar je baby in kan slapen. De meeste campingbedjes hebben dan ook dezelfde afmetingen als een gewoon ledikant, namelijk 120 x 60 centimeter. Dat is heel handig, want zo kan je gewoon het normale beddengoed gebruiken.

De bodem van een gewoon ledikant heeft meestal twee of drie ‘standen’: eentje waarbij je kindje hoog ligt, soms nog eentje in het midden en eentje beneden. Is je kindje net geboren, dan is de hoogste stand het fijnst. Je hoeft dan niet zo diep te bukken om je baby in het campingbed te leggen of er weer uit te tillen. Bij een campingbedje heb je hiervoor een bodemverhoger nodig. Dit is een speciale verhoger die je meestal vastklikt aan de randen van het campingbedje, en die ervoor zorgt dat de bodem verhoogd wordt.

Voordelen en nadelen van een campingbed verhoger

 • Je hoeft niet zo diep te bukken om je kindje in bed te leggen of uit bed te tillen
 • Je rug wordt minder zwaar belast
 • Met een verhoger lijkt een campingbedje voor jonge baby’s meer op het ledikant van thuis
 • Als je kindje eenmaal kan zitten, dan is het niet aan te raden om een bodemverhoger te gebruiken vanwege het gevaar dat je kindje uit bed kan vallen

Veilig gebruik van een bodemverhoger

Zoek je een campingbedje met verhoger, let er dan goed op dat de verhoger van stevige stof is gemaakt. Immers: als de stof scheurt, dan bestaat de kans dat je kindje naar beneden valt in het campingbedje en dat wil je natuurlijk liever voorkomen. Let er ook op dat de verhoger in het campingbedje stevig wordt vastgemaakt. Alleen vastritsen is niet voldoende stevig. Bovendien kan je kindje mogelijk zelf de rits openmaken, wat natuurlijk niet wenselijk is. Het beste is als de verhoger met speciale klemmen aan de bovenste randen wordt vastgeklikt.

Zodra je kindje kan zitten, is het niet verstandig om nog een verhoger in het campingbedje te gebruiken. Je kindje kan zich dan optrekken aan de randen en in het ergste geval uit het bedje vallen, met alle gevolgen van dien.

Beste campingbed verhoger van dit moment

Er is op dit moment 1 universele campingbed verhoger verkrijgbaar, die dus op ieder gangbaar campingbedje past. Hieronder geven we meer informatie over deze bodemverhoger. Zoek je een campingbedje dat inclusief verhoger wordt verkocht? Scroll dan verder naar beneden.

Ding universele bodemverhoger voor campingbedjes

Zoek je een losse bodemverhoger die geschikt is voor campingbedjes van 120 x 60 centimeter, bijvoorbeeld omdat je al een campingbedje hebt gekocht en daar geen verhoger bij zit? Dan is de Ding universele bodemverhoger een goede keuze.

Je bevestigt de bodemverhoger met speciale plastic beugels aan de bovenrand van het campingbedje. Je kunt de verhoger gebruiken vanaf de geboorte tot je kindje 9 kilo weegt.

Ding universele campingbed verhoger
Plus- en minpunten:
 • Past op alle campingbedjes met de maat 120 x 60 centimeter
 • Stevige bevestiging
 • Kleur: effen zwart
 • Met gaas aan de zijkanten voor goede ventilatie
 • Makkelijke montage
 

Beste campingbedjes met verhoger van dit moment

Zoek je een campingbedje met verhoger? We hebben hieronder de 3 beste campingbedjes op een rij gezet die inclusief een bodemverhoger worden verkocht. Zo zijn er de bekende Prénatal campingbedjes met verhoger.

Ding Deluxe campingbedje incl. bodemverhoger

Ding Deluxe campingbedje

 • Veel waar voor je geld
 • Met wielen en kruipluik
 • Handig opbergvak aan de zijkant
Bekijk bij bol.com
top