Veelgestelde vragen over campingbedjes

Veelgestelde vragen over campingbedjes

Ga je een campingbedje kopen? Dan heb je misschien nog wel een aantal vragen voordat je je keuze maakt.Op deze pagina beantwoorden we een aantal veelgestelde vragen over campingbedjes.

Wat is het beste campingbedje?

Het beste campingbedje van dit moment is het Titaniumbaby campingbedje, dat door de Consumentenbond is uitgeroepen tot ‘Beste uit de test’.

Wat is een goed campingbedje?

Een goed campingbedje is een campingbedje dat veilig en comfortabel is voor je kind, en gemakkelijk in het gebruik is voor jou. Een voorbeeld van een goed campingbedje is bijvoorbeeld de Qute Q-sleep, die door de Consumentenbond al meerdere malen is uitgeroepen tot ‘Beste koop’.
 

Titaniumbaby campingbedje

Titaniumbaby campingbedje

  • Consumentenbond ‘Beste uit de test’
  • Stevig en veilig
  • Makkelijk in- en uitklapbaar
Bekijk bij bol.com
 

Wat zijn de afmetingen van een campingbedje?

De meeste campingbedjes hebben een binnenmaat of matrasmaat van 120 x 60 centimeter. Dit is vergelijkbaar met een gewoon ledikant dat waarschijnlijk wel in je babykamer staat.

Hoe lang gebruik je een campingbedje?

Vrijwel alle campingbedjes in Nederland zijn geschikt voor kinderen met een gewicht tot 15 kilo. Meestal is je kindje dan ongeveer 3 jaar.

Hoeveel kilo in campingbedje?

Het maximaal toegestane gewicht in een campingbedje is meestal 15 kilo. Dit gewicht bereikt je kindje gemiddeld gezien als -ie 3 jaar is.

Waar moet je op letten bij het kopen van een campingbedje?

Er zijn een aantal aandachtspunten bij het kopen van een campingbedje. Bijvoorbeeld:

  • Is het campingbedje veilig?
  • Kun je het bedje gemakkelijk uitklappen en weer opvouwen?
  • Hoeveel ruimte neemt het bedje in, als -ie ingeklapt is?
  • Hoe zwaar is het campingbedje, is het nog makkelijk te tillen?

Kun je een campingbedje als box gebruiken?

Ja, een campingbedje kun je gebruiken als slaapplek, maar ook als speelplek. Er zijn ook speciale inklapbare boxen, die werken als een campingbedje maar de afmeting hebben van een box. Zo heeft je kindje nog meer speelruimte.

Is een campingbedje veilig?

Alle campingbedjes die je in Nederland kunt kopen, zijn goedgekeurd volgens de Europese veiligheidsnorm BEN-EN 716. In ons blog hebben we meer geschreven over de veiligheid van campingbedjes.

Wat voor matras in een campingbedje?

Bij vrijwel alle campingbedjes wordt een matrasje geleverd. Deze matrasjes zijn vaak aan de dunne kant en daardoor niet zo comfortabel voor je kleintje. Wil je een extra matras aanschaffen voor in het campingbed, let er dan goed op dat deze nauw aansluit op de zijkanten. Zo voorkom je dat je kindje onder het matras terecht kan komen, met benauwdheid en alle gevolgen van doen. Gebruik een campingbed matras alleen bij kinderen ouder dan 1 jaar.

top