Maat campingbedje: wat is standaard?

Maat campingbedje

Welke maat heeft een campingbedje? Dat is handig om te weten als je bijvoorbeeld een hoeslaken wil kopen. Of als je wil weten hoeveel ruimte een reisbedje inneemt, bijvoorbeeld als je met de auto op vakantie gaat.

Wat is de standaard maat van een campingbedje?

De matrassen van de meeste campingbedjes zijn 120 lang en 60 centimeter breed. Dat betekent dat een campingbedje ongeveer net zo groot is als een gewoon ledikant. Heel handig, want zo kan je gewoon het beddengoed van thuis gebruiken in het reisbedje.

Maten van een gemiddeld campingbedje

Lengte: 125 centimeter
Breedte: 65 centimeter
Hoogte: 75 centimeter
Matrasmaat: 120 x 60 centimeter
Gewicht: gemiddeld 8 tot 10 kilo

Beste campingbedjes met standaard afmetingen

Titaniumbaby campingbedje

Titaniumbaby campingbedje

  • Consumentenbond ‘Beste uit de test’
  • Stevig en veilig
  • Makkelijk in- en uitklapbaar

Meer info

Bekijk bij bol.com
 

Maat van een ingeklapt campingbedje

De meeste campingbedjes vouw je op als een paraplu. Dus: zijkanten ontgrendelen en naar beneden drukken, en vervolgens de bodem omhoog trekken. Je houdt daardoor een langwerpig pakket over van ongeveer 75 centimeter lang, en 20-25 centimeter dik / breed.

Afwijkende maten van campingbedjes

Er zijn ook campingbedjes met een afwijkende maat. Vaak zijn ze meer vierkant, zodat je het campingbedje ook als box kunt gebruiken. Er zijn ook campingbedjes die wat kleiner zijn: de zogenaamde ‘campingwieg’.

Het kan lastig zijn om een passend hoeslaken te vinden voor een campingbedje met een andere maat dan gemiddeld, maar meestal heeft de fabrikant zelf een passend hoeslaken ontwikkeld dat los aangeschaft kan worden bij het kampeerbedje.

Hoe lang kan een baby in een campingbedje?

Hoe lang jouw kindje in een campingbedje kan slapen, hangt onder andere af van zijn lengte. Aangezien het matras ongeveer 120 centimeter lang is, zal je kindje ongeveer tot z’n derde verjaardag comfortabel in het bedje kunnen slapen. De meeste campingbedjes zijn veilig bevonden voor kinderen tot 15 kilo.

top